Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
O femeie tânără prezintă dureri de dinți_ibuprofenul ar putea ajuta
O femeie tânără prezintă dureri de dinți_ibuprofenul ar putea ajuta
Imagine_pentru_Durere de dinți
Imagine_pentru_Durere de dinți

Durerea de dinți

Durerea de dinți din cauza bolilor dentare este una dintre cele mai neplăcute senzații. Cauzele durerii dentare pot fi de la igiena orală deficitară până la factorii genetici.

De ce doare un dinte?

Porțiunea centrală a dintelui, numită pulpă, conține nervi care sunt foarte sensibili. În mod normal, pulpa este acoperită și protejată de dentină și smalț. În caz de carii dentare, obturații dentare defecte, fracturi dentare sau fisuri ale smalțului, nervii din pulpă sunt expuși. Nervii expuși reacționează la diferiți stimuli și persoana poate prezenta dureri de dinți severe la rece sau la dulce. Durerea scurtă și ascuțită care rezultă se poate extinde chiar și la maxilar.

Alte tipuri de dureri dentare:

MIG400_Durere de dinți_Dinte_Anatomie_dentină_smalț_pulpă_gingie
MIG400_Durere de dinți_Dinte_Anatomie_dentină_smalț_pulpă_gingie

Când molarii de minte străpung suprafața țesutului gingival, acest lucru poate provoca dureri de dinți. Țesutul deschis permite pătrunderea bacteriilor, ceea ce poate provoca umflarea și inflamarea gingiilor.

O altă cauză posibilă a durerii orale poate fi extracția dinților, o inflamație a gingiilor (gingivita) sau inflamația țesutului de susținere a dinților (parodontită).

Unii oameni au dinți sănătoși, dar sensibili, care reacționează cu o ușoară durere la presiune, frig și căldură.

Cauzele durerilor de dinți și ale altor dureri dentare:

  • Igienă orală deficitară (poate cauza plăci dentare și tartru)
  • Dietă bogată în zahăr (poate provoca carii)
  • Presiune mare în timpul periajului pe dinți
  • Fumatul
  • Abuzul de alcool
  • Factori genetici
MIG400_Durere de dinți_Dinte_ață dentară
MIG400_Durere de dinți_Dinte_ață dentară

Ce să faci când te doare un dinte?

  • Evitați băuturile sau alimentele reci și fierbinți.
  • Evitați produsele bogate în zahăr.
  • Pentru a reduce edemul si pentru a calma durerea, pot ajuta compresele reci.
  • Dacă durerea apare mai frecvent sau crește în intensitate, vă rugăm să solicitați asistență medicală de la un stomatolog pentru a exclude orice probleme grave.

Medicamente pentru durerea de dinți:

Există multe pastile analgezice pentru durerea de dinți. Pentru a calma durerea acută cât mai curând posibil, se poate folosi un analgezic cu acțiune rapidă, cum ar fi MIG®400. Ibuprofenul (ingredientul activ din MIG®400) are în plus față de efectul analgezic un efect antiinflamator, care poate fi de mare ajutor în afecțiunile dentare.

În comparație cu aspirina, ibuprofenul inhibă coagularea sângelui mai puțin și pentru o durată mai scurtă de timp. Aceasta înseamnă că o sângerare prezentă după o intervenție chirurgicală dentară rămâne mai mult timp cu aspirina decât cu ibuprofenul. Acest fapt este deosebit de important de știut, în cazul extracției dentare.

Când să vizitezi un stomatolog?

MIG400_Durere de dinți_consultați un stomatolog pentru prevenirea durerii de dinți
MIG400_Durere de dinți_consultați un stomatolog pentru prevenirea durerii de dinți

În cazul unei dureri de dinți repetate și de lungă durată, pentru a fi siguri că nu aveți boli orale grave și pentru a evita infecțiile bacteriene care provoacă dureri de dinți de lungă durată, este necesar să vizitați un stomatolog. Pentru a preveni cariile și durerile de dinți se recomandă să aveți un control stomatologic de două ori pe an.

Frica dentară (fobia dentară)

Frica dentară mare afectează mulți oameni din întreaga lume, ceea ce este recunoscut ca fobie dentară de către OMS (Organizația Mondială a Sănătății).

Durerea de dinți, ca orice altă durere, duce destul de frecvent la anxietate și stres, care cresc percepția durerii.Mulți oameni evită să facă vizite la stomatolog din cauza fricii lor. Ca atare, acest fapt agravează problemele, necesitând un tratament mai intens și potențial traumatic. Acesta poate apoi întări sau exacerba frica, ceea ce duce la evitarea continuă.

Pentru a evita aceste complicații, este mai important să vizitați regulat medicul stomatolog. Majoritatea stomatologilor sunt conștienți de temerile pacienților lor și fac tot posibilul pentru a evita durerea ulterioară. În plus, stomatologia modernă poate fi aproape nedureroasă. Discuția cu medicul stomatolog cu privire la temeri este cheia pentru a învinge suferința dentară.

Durerea de cap

Durerile musculare și articulare

Răceala și febra

MIG®400

Remediu eficient analgezic, antiinflamator și antipiretic

MIG400_ibuprofen_Un cuplu citește informații despre MIG și ibuprofen

Întrebări frecvente

Întrebările tale frecvente despre utilizarea MIG®400 și a ibuprofenului

MIG® 400_ibuprofen_analgezice cu acțiune rapidă_femeie în vârstă fără durere

Formulă cu acțiune rapidă

Formularea galenică specială a MIG®400 permite instalarea rapidă a acțiunii ibuprofenului