Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Un cuplu citește informații despre MIG și ibuprofen
Un cuplu citește informații despre MIG și ibuprofen

Întrebări frecvente despre durere și ibuprofen

Administrarea comprimatelor MIG®400

■ Durerea de cap

  Principalele cauze ale cefaleei de tip tensional sunt stresul, întârzierea meselor, pierderea somnului, zgomotul, alcoolul, menstruația sau tensiunile musculo-scheletice la nivelul gâtului. Administrarea excesivă de analgezice poate fi o altă cauză a CTT.

  Cefaleea de tip tensional (CTT) și migrena au o serie de diferențe esențiale. Un simptom tipic migrenei este durerea severă la tâmple, amplificată de activitatea fizică. CTT este adesea descrisă ca presiune generalizată pe ambele părți ale capului. Dacă aveți dureri de cap frecvente, trebuie să consultați un medic pentru a stabili cauza și pentru a determina tratamentul.

  Greața și voma sunt posibile simptome ale migrenei. Cefaleea inițială intensă, care este asociată cu greață și vomă, poate fi un simptom al diferitelor boli. Pentru a exclude o boală gravă sunt necesare intervenții medicale și asistență medicală de urgență.

  ■ Durerile musculare și articulare

   Pentru a preveni alte leziuni, zona afectată a corpului trebuie să se odihnească timp de 48-72 de ore. Se recomandă aplicarea unui pachet de gheață pe zona rănită. Dacă este necesar, pot fi luate analgezice (cum ar fi ibuprofenul) pentru a reduce edemul. Dacă durerea este severă sau nu se ameliorează în câteva zile, trebuie consultat un medic.

   ■ Febra

    În cazul unei infecții, microorganismele cresc în corpul nostru și îi pot dăuna. Pentru a le combate, corpul nostru crește temperatura corporală. Este o reacție naturală pentru a proteja organismul, iar reducerea febrei ar putea prelungi infecția. Cu toate acestea, temperaturile ridicate pe o perioadă mai lungă de timp pot dăuna organismului și este necesar să o suprimați.

    Deoarece organismul transpiră foarte mult în timpul febrei. Este important să bei multe lichide pentru a compensa pierderea de lichide și pentru a evita deshidratarea.

    ■ Durerea menstruală

     Este normal să aveți crampe ușoare și dureri în timpul menstruației. Uterul este un mușchi care se contractă pentru a scăpa de un strat de țesut și sânge. Aceste contracții provoacă durere. Totuși, dacă disconfortul nu este ameliorat cu medicamente (cum ar fi ibuprofenul) sau dacă acesta împiedică activitățile zilnice, ar putea însemna că există un alt motiv pentru simptome și că ar trebui consultat un medic.

     În timpul menstruațiilor, organismul produce prostaglandine, care sunt responsabile pentru crampele dureroase. Comprimatele analgezice, cum ar fi ibuprofenul (MIG®400), pot inhiba producția de prostaglandine și pot reduce simptomele neplăcute.

     ■ Durerea de dinţi

      Placa, o peliculă lipicioasă de bacterii, se formează în mod constant pe dinții tăi. Când mănânci sau bei alimente, bacteriile din placă produc acizi. Acestea îndepărtează mineralele din smalț, care, dacă nu sunt tratate, pot provoca carii. În caz de carii avansate ale smalțului, nervul dentar poate fi stimulat de rece sau cald și poate provoca durere. Cu cât cariile sunt mai avansate, cu atât stimularea este mai mare și durerea de dinți este mai intensă.

      Ibuprofenul inhibă coagularea sângelui în mod reversibil (spre deosebire de Aspirină). Aceasta înseamnă că o sângerare prezentă după o intervenție chirurgicală rămâne mai mult timp în cazul AAS decât al ibuprofenului. Acest fapt permite administrarea MIG®400 după o extracție dentară.

      Întrebări despre comprimatele MIG®400

      ■ Caracteristicile produsului

       Data de expirare este înscrisă pe blister și pe cutia pliabilă după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se utiliza după data de expirare.

       ■ Dozare și recomandări

        MIG®400 este elaborat numai pentru utilizare pe termen scurt. Nu luați MIG®400 mai mult de 3 zile la copii și adolescenți și mai mult de 3 zile în tratamentul febrei și timp de 4 zile în tratamentul durerii la adulți.

        Vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți impresia că efectul MIG®400 este prea puternic sau prea slab. În cazul administrării prelungite a MIG®400, verificarea regulată a valorilor hepatice, a funcției rinichilor, precum și a analizei generale de sânge, este necesară.

        Adulții cu o greutate corporală mai mare de 40 kg, pot lua o jumătate până la un comprimat MIG®400 (echivalent cu 200 - 400 mg ibuprofen) ca doză unică. Doza zilnică maximă (24 de ore) este de 3 comprimate de MIG®400 (echivalent cu 1200 mg ibuprofen).. Dacă ați administrat doza unică maximă, așteptați cel puțin 6 ore până la următoarea doză.

        MIG®400 nu trebuie administrat copiilor sub 6 ani sau cu o greutate corporală sub 20 kg.

        Copiii (6 - 12 ani) cu o greutate corporală mai mare de 20 kg pot administra ½ comprimat (echivalent cu 200 mg ibuprofen).

        Dacă aveți hemoragii sau ulcere gastrointestinale, tratamentul cu MIG®400 trebuie întrerupt. AINS, cum ar fi ibuprofenul, trebuie luate cu grijă, dacă aveți antecedente de boală gastrointestinală (colită ulceroasă, boala Crohn), deoarece aceste afecțiuni se pot agrava.

        Dacă ați luat mai mult MIG®400 decât ar fi trebuit, anunțați imediat medicul. În funcție de gravitatea intoxicației, acesta poate decide asupra măsurilor care ar putea fi necesare.

        În mod ideal, femeile însărcinate nu ar trebui să ia ibuprofen decât dacă un medic îl recomandă și prescrie. Din cauza unui risc crescut de complicații pentru mamă și copil, MIG®400 nu trebuie utilizat în ultimele 3 luni de sarcină. Femeile însărcinate ar trebui să discute întotdeauna orice medicament cu medicul lor, ginecologul sau farmacistul.

        În unele cazuri, pentru femeile care alăptează, poate fi luată în considerare utilizarea atentă a ibuprofenului. Substanța activă ibuprofen și produsele sale de metabolizare trec în laptele matern numai în cantități mici. Cu toate acestea, trebuie evitată o utilizare prelungită sau administrarea de doze mai mari.

        Iritarea stomacului este printre cele mai frecvent raportate efecte secundare ale ibuprofenului. Medicii recomandă să luați ibuprofen cu alimente sau lapte și să evitați administrarea lui pe stomacul gol.

        În cazuri foarte rare (1 din 10.000 de persoane), ibuprofenul poate provoca leziuni ale țesutului renal (necroză papilară) și pot apărea, de asemenea, concentrații crescute de acid uric în sânge.

        Dacă sunt administrate dozele recomandate conform prospectului, nu sunt cunoscute efecte secundare specifice din partea ficatului. În cazul utilizării pe termen lung a MIG®400, este necesară verificarea regulată a valorilor hepatice. Supradozajul cu ibuprofen poate provoca leziuni hepatice.

        Medicamentele antiinflamatoare/analgezice, precum ibuprofenul, pot fi asociate cu un risc mic crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral, în special atunci când sunt utilizate în doze mari. Nu depășiți doza recomandată sau durata tratamentului.

        Trebuie evitată utilizarea MIG®400 concomitent cu alte analgezice. Unele alte medicamente pot afecta sau pot fi, de asemenea, afectate de tratamentul cu MIG®400. Prin urmare, trebuie să solicitați întotdeauna sfatul unui medic sau al farmacistului înainte de a utiliza MIG®400 cu alte medicamente.

        ■ Reacțiile adverse și Siguranța

         Nu administrați MIG®400, dacă ați prezentat reacții alergice după ce ați luat în trecut AAS (acid acetilsalicilic) sau alte antiinflamatoare nesteroidiene.

         Trebuie evitată utilizarea MIG®400 în același timp cu alte AINS, inclusiv așa-numiții inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2).

         Iritația stomacului, inflamația mucoasei stomacului (gastrită) pot afecta 1 din 100 de persoane. Pot apărea hemoragii, ulcerații sau perforații gastrointestinale (GI), care pot fi fatale. S-a raportat hemoragie gastrointestinală cu toate AINS în orice moment în timpul tratamentului, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de evenimente gastrointestinale grave.

         Dacă aveți antecedente de reacții adverse gastrointestinale, în special dacă sunteți în vârstă, trebuie să raportați orice simptome abdominale neobișnuite (în special hemoragie gastrointestinală), în special în etapele inițiale ale tratamentului.

         Întrebări despre Ibuprofen

         ■ Despre ingredientul activ ibuprofen

          Ibuprofenul este un analgezic și aparține clasei de AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene). Ele inhibă producția de mediatori ai durerii în organism, cum ar fi prostaglandinele. AINS, cum ar fi ibuprofenul, sunt utilizate pe scară largă pentru ameliorarea simptomelor durerilor de cap, menstruațiilor dureroase, entorselor și întinderilor, răcelilor și gripei și artritei. În plus, AINS reduc inflamația și temperatura ridicată.

          Consumul de alcool pe perioada administrării de ibuprofen vă poate irita stomacul. Dacă este posibil, nu trebuie să beți alcool în timpul utilizării MIG®400, deoarece efectele secundare, în special cele care afectează tractul gastrointestinal sau sistemul nervos central, sunt crescute.

          ■ Comparaţie cu alte analgezice

           Ibuprofenul și acidul acetilsalicilic (AAS) aparțin unei clase de medicamente cunoscute sub numele de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Acest grup de medicamente blochează enzima COX-2 (tip ciclooxigenază-2), care produce molecule de semnalizare a durerii și inflamatorii. Prin blocarea COX-2, AINS ameliorează durerea.

           Majoritatea AINS blochează enzima asociată COX-1, care joacă un rol important în protejarea mucoasei stomacului. Prin blocarea COX-1, AINS cresc riscul de ulcer gastric și hemoragie gastrointestinală (GI).

           În plus, AINS inhibă producția de prostaglandine. Prostaglandinele sunt responsabile pentru reglarea inflamației, inducerea febrei, sensibilizarea neuronilor la durere, constricția mușchilor netezi (cum ar fi uterul), coagularea sângelui etc.

           În comparație cu AAS, ibuprofenul inhibă coagularea sângelui mai puțin și pentru un timp mai scurt. Aceasta înseamnă că o hemoragie prezentă după o intervenție chirurgicală sau în timpul menstruației rămâne mai mult timp cu AAS decât cu ibuprofen.

           Spre deosebire de AAS, ibuprofenul poate fi luat de copii (cu vârsta mai mare de 6 ani). La copii, AAS poate provoca o boală foarte rară, numită sindromul Reye, o afecțiune care deteriorează creierul și ficatul. Din acest motiv, AAS nu trebuie administrat copiilor sub 16 ani, decât la sfatul medicului.

           Analgezicele opioide slabe (cum ar fi codeina) sunt de obicei prescrise pentru dureri mai severe. Ele se leagă de receptorii opioizi și, dacă sunt utilizate în mod regulat, pot fi asociate cu dezvoltarea toleranței, dependenței sau adicției. Ibuprofenul sau alte AINS sunt agenți analgezici care nu se leagă de receptorii opioizi din creier și nu duc la dependență.

           Paracetamolul și ibuprofenul pot fi utilizate pentru a scădea temperatura ridicată și pentru a trata durerea.

           Durerea de cap

           Răceala și febra

           MIG®400

           Remediu eficient analgezic, antiinflamator și antipiretic

           MIG400_ibuprofen_Un cuplu citește informații despre MIG și ibuprofen

           Întrebări frecvente

           Întrebările tale frecvente despre utilizarea MIG®400 și a ibuprofenului

           MIG® 400_ibuprofen_analgezice cu acțiune rapidă_femeie în vârstă fără durere

           Formulă cu acțiune rapidă

           Formularea galenică specială a MIG®400 permite instalarea rapidă a acțiunii ibuprofenului