Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MIG400_ibuprofen_O femeie în vârstă stă la masă și are dureri de cap.
MIG400_ibuprofen_O femeie în vârstă stă la masă și are dureri de cap.
Imagine pentru Durerea de cap
Imagine pentru Durerea de cap

Durerea de cap

Aproape toată lumea se confruntă cu dureri de cap în viața lor. Aproximativ 90% raportează că au avut o durere de cap la un moment dat în timpul vieții și 50% cel puțin o dată în ultimul an.

Cefaleea nu numai că este dureroasă, dar este a treia cauză la nivel mondial pentru anii pierduți din cauza dizabilității. Cu toate acestea, durerile de cap nu sunt percepute ca o afecțiune gravă de către publicul larg, deoarece este o boală care nu pune viața în pericol.

Lipsa de conștientizare a societății poate contribui la faptul că, chiar și în cazurile de dureri de cap frecvent recurente, pacienților le este frică să caute ajutor de la medici. Indiferent de teama de durere, există tendința de a subestima gravitatea durerilor de cap. Această percepție poate reprezenta un pericol real pentru pacient – atât psihic, cât și fizic. Pe lângă angoasa corporală, durerile de cap recurente pot fi traumatizante și pot afecta grav viața socială, precum și cea profesională a pacienților. Datorită fazelor repetate de durere, pentru aceștia. devine din ce în ce mai greu să fii la înălțimea cerințelor externe și ale societății, care în mod normal nu ar fi o problemă. În rezultat, acest efect pune o presiune suplimentară asupra celor care suferă și reduce și mai mult calitatea vieții.

Cele mai frecvente tipuri de durere de cap primară sunt cefaleea tensională și migrena, mai puțin frecventă este cefaleea de tip cluster. Cefaleea sinusală aparține grupului de cefalee secundare care sunt cauzate de o altă afecțiune, cum ar fi inflamația, infecția sau trauma.

Imagine pentru cefalee tensională
Imagine pentru cefalee tensională

Ce este cefaleea tensională?

Cefaleea de tip tensional (CTT) este cea mai frecventă durere de cap și durează în mare parte nu mai mult de câteva ore. Aceasta apare în episoade asemănătoare crizelor, deseori mai puțin de 15 zile pe lună.

Această durere este de obicei descrisă ca presiune sau strângere, sau ca o bandă în jurul capului, în unele cazuri răspândindu-se în sau dinspre gât. Poate fi unilaterală, dar mai des generalizată pe ambele părți ale capului.

Cauza CTT poate fi stresul, întârzierea meselor, pierderea somnului, zgomotul, alcoolul, menstruația sau tensiunile musculo-scheletice la nivelul gâtului. Femeile sunt mai predispuse sau susceptibile de a dezvolta CTT decât bărbații.

Se vorbește de cefalee cronică de tip tensional, atunci când CTT apare mai mult de 15 zile pe lună, o acumulare susceptibilă de a pune constrângeri asupra tuturor aspectelor vieții.

Imagine pentru migrenă
Imagine pentru migrenă

Ce este o migrenă?

Migrena este, de asemenea, foarte frecventă, ea apare la 1 din 7 adulți din lume. Femeile au șanse de trei ori mai mari de a fi afectate de migrenă. Această diferență este determinată de fluctuațiile hormonale la femei. Cel mai adesea migrena începe la pubertate; prin urmare, din nou, băieții sunt afectați mai puțin frecvent decât fetele, iar ciclul hormonal feminin este probabil responsabil pentru aceste diferențe. Mult mai rar, migrena poate apărea în rândul copiilor și persoanelor în vârstă, dar îi afectează în principal pe cei cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani.

Imagine pentru cefalee sinusală
Imagine pentru cefalee sinusală

Ce este o cefalee sinusală?

Cefaleea sinusală este o plângere frecventă în rândul publicului larg. Persoana poate simți durere în regiunea frunții și a sprâncenelor, însoțită de presiune în jurul ochilor, plinătate în obraji și nas înfundat.

Din păcate, migrena și durerile de cap sinusale sunt ușor de confundat, deoarece semnele și simptomele celor două tipuri de dureri de cap se pot suprapune. Migrena poate fi, de asemenea, asociată cu congestia nazală, dar lichidul este transparent. În plus, atât cefaleea sinusală, cât și cea migrenoasă deseori se agravează după mişcarea bruscă a capului.

De fapt, „adevărata” cefalee sinusală este rară și se dezvoltă concomitent cu debutul rinosinuzitei acute (inflamația căilor nazale) sau asociată cu rinosinuzita cronică. Cefaleea sinusală ar trebui să dispară în termen de șapte zile de la remiterea infecției virale sau după un tratament de succes cu antibiotice dacă este prezentă o infecție bacteriană a sinusurilor. Dacă durerea continuă, atunci diagnosticul trebuie revizuit, astfel încât să poată fi găsit tratamentul potrivit.

Imagine pentru cefalee de tip cluster
Imagine pentru cefalee de tip cluster

Ce este cefaleea de tip cluster?

O altă tulburare de cefalee primară este cefaleea de tip cluster. Se caracterizează prin durere bruscă, în jurul ochiului, pe o parte a feței. Pacienții o descriu ca o durere scurtă, dar foarte severă sub formă de arsură sau asemănătoare loviturii de cuțit, cu ochi înlăcrimați și congestie nazală.

Cefaleea de tip cluster afectează mai puțin de 1 din 1000 de adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și 60 de ani, bărbații sunt afectați mai des decât femeile (șase bărbați la fiecare femeie). Acest tip de cefalee nu persistă de obicei mai mult de trei ore, dar crizele pot apărea zilnic, săptămânal sau lunar. Unele persoane afectate pot avea crize o dată pe an sau o dată la câțiva ani.

Cauza cefaleei de tip cluster este puțin înțeleasă de oamenii de știință. Crizele apar de obicei la un moment similar al zilei și sunt probabil legate de ritmul circadian. Ca cauză pot servi factorii genetici și poate fi moștenită. Fumătorii sunt afectaţi mai des decât nefumătorii.

Durerea menstruală

Durerile musculare și articulare

Durerea de dinți

MIG®400

Remediu eficient analgezic, antiinflamator și antipiretic

Un cuplu citește informații despre MIG și ibuprofen

Întrebări frecvente

Întrebările tale frecvente despre utilizarea MIG®400 și a ibuprofenului

MIG® 400_ibuprofen_analgezice cu acțiune rapidă_femeie în vârstă fără durere

Formulă cu acțiune rapidă

Formularea galenică specială a MIG®400 permite instalarea rapidă a acțiunii ibuprofenului